bugün

entry'ler (1023)

maske zorunluluğunun kalkması

Maske: Hiç bir işe yaramayan hede.

Maskeler o kadar işe yarasa hastalık 2 yılda biterdi. Senin taktığın maske nasıl ben taktığım sürece koruyor?

isteyen taksın, zorunluluk yanlıştır.

bir erkek nasıl yatağa atılır

yatak dersen konu kapanır.

türk dizilerindeki kalitesizliğin nedenleri

1-)Daha önce belirtilmiş ancak söylemekte farda var. 120 dk dizi olmaz(reklamlarla üç saat sürüyor.)
Adam 120 dk'yı doldurmak için uzatıyor da uzatıyor. Basit bir konuşma müziklerle 5 dk sürüyor. Ezel'i severim ama müzik kafayı yediriyor. Sırf dizi uzun olsun diye annesini konuya dahil edip onunla olan konuşmaları uzatıyorlar. insan mırç mırç konudan sıkılıyor.

2-)Konu kıtlığı ve kopyacılık. Mesela Türkiyede yıllarca süren doktorlar dizisi 'Grace anatomy' ve House M.d'den çalıntılarla dolu. Tabii şimdi Hekimoğlu ile tümden çaldık. Yarım çalmak yetmedi.

3-) Gerçekle hiçbir alakası olmayan diziler yapıyorlar: Mesela kanıt çok güzel ve gerçekçiydi ama gerçekçi olduğu için tutmadı onun yerine arka sokaklar bir milyonuncu bölümüyle devam ediyor. Esas gerçekçi olmayan alt maddededir.

4-) Zengin kız-züğürt oğlan, kro oğlan-fukara kız, Fakir ama gururlu-kalp hastası kız, Çiçekçi ama taksiye biniyor, yemeye yemekleri yok 1000 liraya ayakkabı alıyor(adidas,nike 1000 lira olmuş gerçi), kiraz sapı, baharda yaylanır gönül yayları, yaz çiftleşmesi gibi sürekli holdiing ve patron içeren diziler yapılıyor. Oecd'ye kayıtlı ülkeler arasında, kişi başı bu kadar holding ve işe yeni başlayan fukara çalışana makam arabası verilen başka ülke olamaz.

5-) Bir şey tuttuğu zaman benzerini yapmak: Gönül çelen tuttu, kalp çelen yapalım. Gurbet kadını tuttu, sıla kadını yapalım. Asmalı konak tuttu, ağa konağı yapalım.Hep benzerleri. ilki izlenebilir sonrası ise iğrenç kopyadan öteye gitmiyor. Reklamlardan gördüğüm itibariyle; karadeniz dizileri arttı. Bir dönem ağa dizileri vardı. Hiçbirini izlemiyorum ama reklamlardan konuyu anlıyorum. Tarifi veriyorum.
-içinde bir adet hanımağa,
-Özcan Deniz veya benzeri kara kaş-karagöz biri(Adanalı'da oynayan eleman vardı,o da seçenek.) Gayri meşru yanaşmadan çocuk olmazsa olmaz.
-Esas baba öldürülmüştür(asla eceliyle ölmez), düşman ağanın da karısı ölmüştür ve bu iki ailenin düşman ağaları aşıktır ama imkansız aşk.
-En önemli parça: Ailenin en büyük oğluyla evlenecek bir adet şehirli gelin. Ona aşık olup peşinden gelecek evli kadına sarkan bir yavşak lazım.

Bir çok şey yazılır ancak aklıma bir çırpıda gelenler bunlar. insanlar dön dolaş aynı dizileri izliyor ya da ısrarla aynı dizilere bakıyorlar. Çünkü yenisi eskisinde ki ufak değişikliklerle devam ediyor.

Aşağıda tekrar izleyeceğim dizileri yazayım.

-24 saat(tadı damağımda kaldı.)Selçuk yöntem kendine en çok yakışan polis rolünü oynamıştı(K.vadisi ve Deliyürek)'te de benzerdi roller.)
-Kanıt
-Sağır oda.

karabükspor daki organize suç

Yenilip bitirilmiş klüp. sanırım milyonlarca liraya soda almışlardı. Yani kağıt üstünde.

atatürk 15 temmuz u görse ne derdi

Vah benim çabam derdi. Eskiden tekke ve zaviyeleri kapattığı için kızıyordum ama fetöden sonra haklı olduğunu düşünüyorum.

kalp atışlarım 78 bpm

Yıllar önce fazlaca dinlediğim ve denk geldikçe beni bir sebeple çeken şarkı.

Kolera'nın kısım daha çok çekiyor beni.

bilgisayar mühendisi

Format atmayı biliyor musun? sorusu ile haşır neşir olan kesim.

beş haneli maaş alan erkek

Piç babandır.
Tanım: Yoksulluk sınırının yaklaşık 4000 lira üstünde maaş alan kişidir.

bebeğe isim koyma gecesi

Bebeğe isim koyma gecesinde anneye 2 kg altın...

sözlükteki pkk köpekleri

Bunlar bin yıllık uzun Hasan'ın memleketi Diyarbakır'a amed, Şırnak'a şırnex falan diyip kendilerinin olacağını sanıyor. Terörist işte.

lensle uyumak

futbolu seviyorum aklıma başka şey geldi. Allah affetsin.

turkcell

Sadece Turkcell değil, türk telekom da gitti.
Hangi hattı alacağız muamma.
Tanım: iletişim işleticisi.

avm yi aveme diye telaffuz eden keko

AVM: Alış veriş merkezi'dir. bu sebeple Türkçe okunur. aveme uygun durmaktadır.

ortadoğu kezbanlığı

Yağmur Taktaş ve Beren Güney son dönemde gündemden düşmüş ortadoğu kezbanlığının dışavurumudur. Mesaj atan futbolcu ifşalıyorlar.
-Good morning
-Oha s*kseydin
-????
Potansiyel futbolcu/basketbolcu sevgilisisiniz. Başka özelliğiniz yok. Dünyaca ünlü de değilsiniz .Sizi tatile götürüp, yedirip, içirip, spor yaptırıp getirecekler. Tutturursanız evlenip bir kaç sene sonra yüklü bir tazminatla boşanırsınız. Arada çocuk olursa amenna.olayınız bu
Futbolcu ifşalamada ki olayları da piyasayı kızıştırmak.
''Bak peşimden çok koşan var akü. Görüyon mu?

godoş abi ve kız kardeş diyalogları

kişi kendinden bilirmiş işi.
ya kendisi öyle ya da hayalindeki aile

8 eylül 2019 türkiye sırbistan voleybol maçı

Hadi len itiraz et. Ace

8 eylül 2019 türkiye sırbistan voleybol maçı

Havayı yakaladık. Hadi be 2 fark.

kadıköy de cafede kadınların dövdüğü adam

Mevzu ne bilmiyoruz. Adam haklı/haksız bilmiyoruz. herkes kendi adaletini sağlayacaksa ve biz buna alkış tutacaksak, yarın birgün haklı olarak bir erkek bir kadını dövüp "bir daha böyle birşey yapmayacağım" dedirttiği zaman auuvvv erkek terörü demeyin, çünkü o erkekte Kendi adaletini sağlamış olur.

15 temmuz kontrollü bir darbedir

ortamda aksine konuşan net argüman sunan varsa, laf değiştirip ama akepe kendi sebep oldu şeklinde konuşurlar.

kayserispor

halsiyetsizlerin ağzına vermiş (laf) takımdır.